Hitta Advokat

advoATT FÅ TAG I EN ADVOKAT i Göteborg är inga större problem. Utmaningen är snarare att hitta en advokat som passar just din specifika sakfråga – och som kan hjälpa dig på bästa sätt.

Det första du bör tänka på innan du börjar leta är därför att först och främst specificera vad sakfrågan handlar om. Att helt enkelt konkretisera vad du behöver hjälp med.

Handlar det om avtal? Om brott? Om husköp? En skilsmässotvist? Om företagande? Och så vidare.

Advokater har med andra ord, precis som vilket företag som helst, olika kompetens inom olika områden. Läs på, skriv ner vad du behöver hjälp med, var tydlig – och därefter är det bara att börja leta. Enklast är att använda en bra sökmotor, som Google, Eniro eller Hitta, men du kommer även få bra tips på advokater i Göteborg inom olika områden längst ner på den här sidan.

Vad kostar det att anlita en advokat? Som du säkert förstår är det omöjligt att ge ett entydigt svar på denna fråga. Kostnaden varierar förstås från fall till fall. Att konsultera en advokat och/eller jurist brukar vanligtvis ligga runt 1000-1300 kr/timmen. För att veta exakt behöver du fråga respektive advokat.

Vad är det för skillnad mellan att kontakta en advokat kontra en jurist?
Det finns givetvis både likheter och skillnader mellan den hjälp man kan få av en advokat kontra en jurist. Principiellt kan man säga att en jurist kan vara bra att konsultera när man behöver rådgivning i olika sakfrågor, medan en advokat är bättre om man planerar att ta sitt fall till rätten.

Nu finns det inte alltid en direkt skiljelinje däremellan, eftersom det ibland är omöjligt att veta hur en sakfråga utvecklar sig, och självklart kan man även konsultera en advokat om man initialt bara har frågor att ställa.

Guide till 3 advokatbyråer

Wistrand
Vi tänkte börja med att tipsa om en av Sveriges ledande advokatbyråer inom affärsjuridik: Wistrand Advokatbyrå. Denna anrika byrå grundades redan 1915 och har sedan dess hanterat affärsjuridiska fall och spörsmål för såväl privata som offentliga klienter inom ett stort antal branscher.

Du hittar mer info på här om Wistrand Advokatbyrå.

Advokatfirman Rydberg Rohdin
Rydberg Rohdin har visserligen sitt huvudkontor i Kungsbacka, men det finns en filial i Mölndal, och därtill anser vi att de är relevanta på den här listan. Detta är en advokatfirma med många strängar på sin lyra. Till uppdragen man åtar sig hör familjerätt, affärsjuridik, konkursförvaltning, brottmål och tvistemål.

Läs mer här om Advokatfirman Rydberg Rohdin.

Advokatfirman Concilum
På Södra Larmgatan mitt i city hittar du Advokatfirman Concilum. Här kan både privatpersoner såsom företag få hjälp med flera olika uppdrag, exempelvis familjerätt, bolagsrätt, fastighetsrätt, offentlig upphandling, arbetsrätt, affärsjuridik och brottmål.

Läs mer om dettaconcilium.se