Assistansbolag Göteborg – hitta en bra lösning

För många är det en okänd och, i ärlighetens namn, irrelevant del när det kommer till att få en guide till göteborg. Vi tänker då på alla individer med funktionsnedsättning, och som har det svårt att ta sig fram i Göteborg på olika sätt.

För någon som sitter i rullstol är staden allt annat än tillgänglig – att ta sig in på ett café eller en restaurang kan vara en smått absurd upplevelse. Detta vill vi på Guide Göteborg uppmärksamma genom att uppmana dels assistansbolag i Göteborg, dels våra politiker, att ta sitt gemensamma ansvar och skapa en stad som är till för alla. Du som vill få koll på assistansbolag i Göteborg, kolla in http://hittaassistansbolag.com/goteborg. Här finns en diger lista med assistansföretag att vända sig till – i vilket ärende det ny än må gälla.

assistansbolaggbgFör dig som letar efter ett nytt assistansbolag i Göteborg att anlita som assistansanordnare finns här många bra alternativ. Vi kan också slå ett slag för den kostnadsfria förmedlingenstjänsten, som börjar bli allt mer vanlig bland både anhöriga och brukare med funktionsnedsättning att använda sig av. Då slipper man leta själv och kan istället lämna in sin förfrågan på hemsidan, och sedan invänta förslag på passande assistansanordnare.

Du kan exempelvis skriva ungefär ”Hej, jag är inte nöjd med min nuvarande situation och vill byta till ett annat assistansföretag. Viktigt för mig är att jag själv får inflytande i vilka assistenter som rekryteras och hur ekonomin ska fördelas. Jag värdesätter också en snabb och lättillgänglig vikariepool”. Eller något liknande. Därefter fylla du bara i dina kontaktuppgifter, och sedan inväntar du förslag från förmedlingen.

En av de stora fördelarna med att använda denna tjänst är också att du kan få hjälp av förmedlingen att förhandla fram bra villkor. I detta avseende har förmedlingen, som på hittaassistansbolag.com, en bättre förhandlingsposition, då de lättare kan ställa krav på assistansbolagen. Dessutom fungerar detta som en trygghet för dig, eftersom om du inte blir nöjd med din nya assistansleverantör, så kan du alltid vända dig till förmedlingen igen och be om att få hjälp att hitta en annan lösning.

Ett alternativ är givetvis att på egen hand leta efter ett bra assistansbolag, men var då beredd på att investera många timmar egen tid. Du kan exempelvis börja här på Försäkringskassan och läsa på om regler och råd för assistansersättningen. Denna sida gäller framförallt dig som vill ansöka om personlig assistens för första gången. Viktigt är dock som sagt att komma ihåg att det finns kostnadsfri hjälp att få om man vill, och att detta kan underlätta hela processen avsevärt, inte minst för dig som vill ha ett annat assistansbolag i Göteborg.