Att göra i höst? Förslag (eller mest funderingar) på diverse aktiviteter

Det har väl knappast undgått någon att hösten är i antågande. Och Göteborg är definitivt inget undantag. Nej, gudarna ska veta att det kan komma in en och annan kylslagen vindpust från Göta Älv då och då och att även löven i Vasaparken snart ska vara bruna och förmultnade.

Ett annat tecken på att den kyliga årstiden är på väg, är när hyresgästerna börjar frysa för att hyresvärdarna vill spara in pengar genom att snåla med den svindyra elen.

Den logiska följdfrågan blir såklart: vad ska man hitta på i höst för att värma sig i snålblåstens och den snåla hyresvärdarnas Göteborg? Vi tänker förstås på aktiviteter i Göteborg. Hur man får dagarna att gå nu när det inte längre är möjligt att fylla dagarna med rosévin på Avenyn och grillat i Slottsskogen.

Ja, en aktivitet som vi vurmar för lite extra är att äta. Vi gillar det. Att stoppa mat i foderluckan. Och njuta av smakerna. Till vår stora lycka är hela Göteborg fyllt av spännande restauranger. Dessutom får man sitta inomhus och oftast, nästan jämt, är restaurangerna inte så snåla med värmen. Vare sig i maträtterna eller i lokalen.

Har du en plånbok som hotas sprängas av pengar, eller alternativt; är det väldigt förtjust i brutalt fantastisk mat, rekommenderar vi att du genast ringer en taxi och ber chaffisen styra kosan mot Stora Resan på Kock och Vin. Säg bara ”Viktoriagatan 12 tack…” och du kommer snart att dregla över ett dignande bord av hummar, lamm, kronärtskockor och pudding. Ta in vinlistan också och försök sen undvika att slå en frivolt av glädjeparoxysmer.