Barnkalas i Göteborg, Guide till roliga alternativ

kalas

Lek & Buslandet, ett barnkalas med massor av…ja, lek och bus

Det är svårt att misslyckas med ett barnkalas som förläggs på lek och buslandet. Av den enkla anledning att det finns så mycket skoj för barnen här, och att kalaset blir till ett enda stort, härligt, spännande äventyr.

Som premiss för kalaset kan man välja något av de sex kalasrummen, vilket också innefattar ett tema: Prinsess-rummet, Disco-rummet, Pirat-rummet, Motorcykel-rummet, Djungel-rummet och SpiderMan-rummet.

Du kan läsa mer om bokning, priser, mat och övrigt på här om Lek & Buslandet.

Bushuset

Bushuset på Grafiska Vägen i Mölndal är ett fullgott alternativ till Lek & Buslandet; här är också fart, fläkt och bus i centrum under kalaset, men du behöver inte välja något rum eller tema.

Istället tilldelas man en kalasvärdinna vid ankomst, och sedan släpps barnen loss för att leka i en timme. Därefter är det mat och presentöppning, sedan lek igen, och allt avrundas med en klassisk godispåse.

Läs mer här om Bushuset

Universeum, ett äventyrskalas barnen sent ska glömma

Ett såkallat äventyrskalas på Universeum är ett barnkalas i Göteborg som barnen sent kommer glömma. Detta är dock inte ett passande arrangemang för de minst, rekommenderad ålder är fem till 10 år. Under detta kalas får barnen gå på skattjakt som innebär utmaningar av olika slag och exotiska möten med både djur och växter. Efter skattjakten serverar pannkakor i kalasrummet.

Läs mer på: Universeums kalas

Ett välplanerat barnkalas = lugn och ro (nja…)
Nåja, vi ska inte gå så långt som att påstå att det finns några garantier för att ett barnkalas kommer att bli ”lyckat”. Men vi kan vågar dock påstå att en oplanerat och ostrukturerat barnkalas har alla chanser i världen att spåra ur och bli ordentligt stökigt.

En bra motåtgärd är därför att börja med att lägga lite på att sätta ihop barnkalasets olika delar, och planera vem som ska göra vad.

Hitta ett kul tema
Det finns flera fördelar med att hitta ett specifikt tema för kalaset. Dels så tycker barnen oftast att det är jättekul att få klä ut sig och fantisera, dels så brukar det vara lättare att hitta på olika aktiviteter med ett specifikt tema som utgångspunkt.

Det brukar heller inte råda någon brist på teman att välja mellan. Givetvis bör födelsedagsbarnet få ha ett ord med i leken. Som förslag på listen kan vi nämna exempelvis Pippi Långstrump eller någon annan figur ur Astrid Lindgrens värld; Pirater, Prinsessor, Riddare, Cowboys & Indianer, Batman, Stjärnornas Krig, sport/idrott…för att nämna några.

Hemma eller bortamatch?
Fördelen med att ha barnkalaset i hemmet är i princip bara en enda: kostnaden. Det är vanligtvis billigare att hålla kalaset hemma (förutsatt att inget går sönder. Devisen ”inget kalas utan kras” gäller dock i allra högsta grad för barnkalas.).

Känner du att det finns en vinst att göra, inte minst vad gäller i reducerad stressnivå och minskat jobb i kök/städ, så finns idag gott om alternativ att låta någon annan arrangera ditt barnkalas i Göteborg. Vi kommer framöver att ge ett par konkreta tips på detta scenario.