Göra Bröstförstoring i Göteborg

Artclinic – ledande i Västra Götaland

Ungefär i mitten av centrala Stadsdelen Johanneberg ligger välkända Art Clinic – en av landets största kliniker inom rekonstruktiv och estetisk plastikkirurgi. Detta är med andra ord ett tryggt val för dig som funderar på att göra en bröstförstoring.

Det ska också nämnas att denna klinik är en av få i Sverige som erbjuder bröstförstoringar med ”kroppeget material” enligt Body-Jet-metoden. Denna metod innebär att man flyttar fett från någon annan del av din kropp och fyller ut dina bröst. Vilket är en mer ”naturlig” form av bröstförstoring, eftersom man på så vis använder kroppens eget naturliga fett; precis samma fett som fyller ut dina bröst idag.

Mer info om klinik hittar du Artclinic

Stureplanskliniken i Göteborg

(Ja, Stureplanskliniken ligger faktiskt i Göteborg oxå!). Denna klinik utför bröstförstoring med den så kallade Macrolane-metoden, vilket innebär att ett kroppseget gel sprutas in för att förstora brösten.

Såhär beskriv behandlingen på Stureplansklinikens hemsida:

”Med Macrolane behövs ingen narkos eller operation och man slipper stora ärr. Macrolane sprutas in via en smal kanyl. Ingångshålet tejpas över och läker snabbt ihop. Man ser resultatet av bröstförstoringen omedelbart och kan också känna på brösten direkt efter behandlingen.”

Läs mer om Stureplanskliniken

Anledningen att göra en bröstförstoring skiljer sig från kvinna till kvinna.

Vanligen bottnar det i ett missnöje med bröstens storlek, oavsett om det är en genetisk premiss det är frågan om, eller en förändring till följd av graviditet eller viktminskning.

Oavsett varför du är intresserad av en bröstförstoring i Göteborg, ska vi försöka ge ett par råd innan du bestämmer dig för den ena eller andra lösningen, samt lista ett par seriösa kliniker som du kan konsultera för en eventuell operation.

Vad innebär ingreppet?
Detta slags skönhetsoperation är en av de absolut vanligaste ingreppen inom plastikkirurgin. Själva ingreppet innebär att ett så kallat ”implantat” placera under (eller över) bröstmuskeln. Det finns flera olika slags implantat som används vid bröstförstoringar.

De 3 vanligaste är koksaltimplantat, silikonimplantat med gel och silkonimplantat med icke flytande silikon (så kallad geléhallon). Vilken typ av implantat som passar dina bröst kommer plastikkirurgen att föreslå under er konsultation.

Vem för göra en bröstförstoring?
Om du är lämpad att göra en bröstförstoring i Göteborg avgörs under din eventuella konsultation med plastikkirurgen. Under detta samtal kommer kirurgen att försöka bilda sig en uppfattning om dina förväntningar/krav på operationen, och om dessa är realistiska och möjliga att uppnå, samt om du har en adekvat mental och fysisk hälsa för att utföra ingreppet.

Kan man få komplikationer av detta ingrepp?
Allvarliga komplikationer efter en bröstförstoring är statistiskt sett mycket ovanliga. Ökad ömhet och känslighet, infektioner samt känselbortfall tillhör några av de vanligast bi-effekterna, men för en mer nyanserad bild bör du rådfråga läkaren/kirurgen.

Vad kostar det?
Kostnaden för en bröstförstoring brukar ligga någonstans mellan trettio till femtiotusen kronor. Detta förutsatt att du utför ingreppet hos en seriös klinik för plastikkirurgi. Bland annat innebär detta att plastikkirurgen är medlem i SFEP eller Svensk Plastikkirurgisk förening, men också att plastikkirurgen inte blivit varnad/fälld för oegentlighet (kollad med Hälso-och sjukvårdens ansvarsnämnd.)

Du kan givetvis också söka runt på nätet efter kundomdömen och referenser om kliniken/plastikkirurgen ifråga för att ta reda på andra patienters åsikter och erfarenheter.