Golden Days

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.5/10 (2 votes cast)

goldendays

Citatet

Välkommen till en genuin engelsk pub i centrala Göteborg. Vi har över 100 olika ölsorter och fler än 300 whiskeysorter i vårt sortiment. På menyn hittar du såväl internationella rätter som svensk husmanskost. Vårt populära julbord serveras från torsdagen den 22 november 2012

Hemsida: www.golden-days.se
Adress: Södra Hamngatan 31, Göteborg
Telefon: 031-13 20 22
Mejl: info@golden-days.se

Hamnskorgens (Liseberg) Västkustinspirerade Julmat

Vi har tidigare talat om ”traditionella julbord” i generella termer, men vad som brukar stå på bordet i juletider beror förstås inte bara på vilket land man kommer ifrån, utan också från vilken del av landet. Och eftersom denna webbplats är tillägnad västkustens största stad, ska vi i konsekvensen namn också rekommendera julbord i Göteborg med lite extra ”västkust” bland ingredienserna.

Ett sådant julbord är Hamnkrogens. Förutom de traditionella, hemlagade julbordsrätterna serverar Hamnkrogen även en rad exklusiva fisk- och skaldjursanrättningar som känns som själva kvintessensen av vad det kulinariska västkusten handlar om. Alla som förbokar får dessutom reducerat pris på ett besök i populära isbaren.

Mer info på hittar du på: Hamnkrogen på Liseberg.

Sjömagasinet Julbord

Sveriges bästa? Ja, vi vågar i alla fall påstå att Sjömagasinets julbord i Göteborg tillhör landets absolut bästa. Det var ett underbart julbord när Leif Mannerström drev Sjömagasinet, och efter att ha besökt denna anrika Göteborgsrestaurang i Ulf Wagners regi, så kan vi konstatera att Sjömagasinet fortfarande levererar den bästa julmaten som går att köpa för pengar. Det är kanske inte så konstigt. Förutom det kulinariska geniet Wagner, så står även Gustav Trägårdh, Årets kock 2010, vid spisen på Sjömagasinet.

Dessutom är detta ett julbord som levererar ett mervärde långt utöver det strikt gastronomiska. Stämningen, miljön, ja hela inramningen därnere vid vattnet på Klippans kulturreservat med hela havet precis utanför fönstret är som gjort för att frammana den där nostalgiska känslan av jul som barnet inom oss har bevarat. Sprakande eld i brasan, varm, hemlagad glögg serveras till de väntande gästerna utanför entrén. Med andra ord: ett julbord i Göteborg är vara stolt över.

Läs mer om: Sjömagasinet

Golden Days, 8.5 out of 10 based on 2 ratings