Hamnkrogen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (3 votes cast)

hamnkrogen

Citatet

Här njuter du av ett julbord, inspirerat av västkusten, som förutom de traditionella, hemlagade julbordsrätterna bjuder på exklusiva fisk- och skaldjursanrättningar.

Hemsida: www.liseberg.se
Telefon: 031-400 100
Mejl: nojesbokning@liseberg.se

Läsa mer: Kolla in vår lista med Julbord i Göteborg

Sjömagasinet Julbord

Sveriges bästa? Ja, vi vågar i alla fall påstå att Sjömagasinets julbord i Göteborg tillhör landets absolut bästa. Det var ett underbart julbord när Leif Mannerström drev Sjömagasinet, och efter att ha besökt denna anrika Göteborgsrestaurang i Ulf Wagners regi, så kan vi konstatera att Sjömagasinet fortfarande levererar den bästa julmaten som går att köpa för pengar. Det är kanske inte så konstigt. Förutom det kulinariska geniet Wagner, så står även Gustav Trägårdh, Årets kock 2010, vid spisen på Sjömagasinet.

Dessutom är detta ett julbord som levererar ett mervärde långt utöver det strikt gastronomiska. Stämningen, miljön, ja hela inramningen därnere vid vattnet på Klippans kulturreservat med hela havet precis utanför fönstret är som gjort för att frammana den där nostalgiska känslan av jul som barnet inom oss har bevarat. Sprakande eld i brasan, varm, hemlagad glögg serveras till de väntande gästerna utanför entrén. Med andra ord: ett julbord i Göteborg är vara stolt över.

Läs mer om: Sjömagasinet

Golden Days – opretantiöst och vällagat

Golden Days är en institution i Göteborg för alla ölälskare, men det ska också understrykas att denna charmiga pub serverar härlig klassisk julmat med lite extra fokus på sill som passar miljön (sherrysillen är riktigt najs!).

Detta är därtill en julbord som skalat bort allt pretantiöst överflöd och som följaktligen lagt fokus på allt det goda på julbordet.

Läs mer om: Golden Days

Hamnkrogen, 8.0 out of 10 based on 3 ratings