Kultur och evenemang

Göteborg är väldigt mycket mer än ”bara” goa gubbar, Feskekörka och Avenyn; det nog ingen överdrift i att påstå att den svenska musiksscenen har avlat fram några av sina absolut bästa avkommor i Göteborg.

Några exempel? Ja, vad sägs som Broder Daniel, Håkan Hellström, In Flames och Soundtrack of Our Lives?

Dessutom är arenor som Scandinavium och Ullevi numera givna platser för internationella artister att idka sång och dans på. 2011 har hittills bjudit på ”små” godbitar såsom Madonna, Metallica och Iron Maiden, för att nämna ett fåtal, och på Way Out West, numera en av Sveriges största och bästa festivaler, stod både prinsar och kungar på scenen. Till repertoaren i övrigt kan nämnas Bokmässan, Gothia Cup och Göteborg Horse Show.

Det finns inget som säger att resten av 2011 och 2012 inte kommer att bli minst lika bra. Göteborgs stad ligger verkligen inte på latsidan när det gäller att locka hit artister, konstnärer och allsköns konstnärer från världens alla hörn. Målsättningen är inte att skapa en av Sveriges bästa kulturstäder, utan en av Europas. Hoppas vi.

Vad härnäst? Ja, exempelvis så uppträder superbegåvade Veronica Di Maggio på Trädgården lördagen den 5:e November, legendariska the Sisters of Mercy gör likaså på Brewhouse den 18 november och den 9:e december dundrar farbröderna i Motörhead in på scenen i Lisbergshallen och sjunger aggressivt om kortlekar och öl. Det ser vi fram emot.