Ordenshusen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.7/10 (3 votes cast)

orden

Hemsida: www.ordenshusen.se
Adress: Lennart Torstenssonsg. 4, Göteborg
Telefon: 031-168296
Mejl: info@ordenshusen.se

Citatet

Vårt fantastiska kök garanterar smakupplevelser och vår personal kommer alltid att ge er och ert sällskap den yttersta av service. Vill ni istället ha mat och personal till arbete eller hem så sköter vi naturligtvis allt tidskrävande och tråkigt arbete. Vår catering finns ju för att ni skall kunna ägna er åt era gäster.

Läsa mer:
Kolla in vår lista med Julbord i Göteborg

Sjömagasinet Julbord

Sveriges bästa? Ja, vi vågar i alla fall påstå att Sjömagasinets julbord i Göteborg tillhör landets absolut bästa. Det var ett underbart julbord när Leif Mannerström drev Sjömagasinet, och efter att ha besökt denna anrika Göteborgsrestaurang i Ulf Wagners regi, så kan vi konstatera att Sjömagasinet fortfarande levererar den bästa julmaten som går att köpa för pengar. Det är kanske inte så konstigt. Förutom det kulinariska geniet Wagner, så står även Gustav Trägårdh, Årets kock 2010, vid spisen på Sjömagasinet.

Dessutom är detta ett julbord som levererar ett mervärde långt utöver det strikt gastronomiska. Stämningen, miljön, ja hela inramningen därnere vid vattnet på Klippans kulturreservat med hela havet precis utanför fönstret är som gjort för att frammana den där nostalgiska känslan av jul som barnet inom oss har bevarat. Sprakande eld i brasan, varm, hemlagad glögg serveras till de väntande gästerna utanför entrén. Med andra ord: ett julbord i Göteborg är vara stolt över.

Läs mer om: Sjömagasinet

Hamnskorgens (Liseberg) Västkustinspirerade Julmat

Vi har tidigare talat om ”traditionella julbord” i generella termer, men vad som brukar stå på bordet i juletider beror förstås inte bara på vilket land man kommer ifrån, utan också från vilken del av landet. Och eftersom denna webbplats är tillägnad västkustens största stad, ska vi i konsekvensen namn också rekommendera julbord i Göteborg med lite extra ”västkust” bland ingredienserna.

Ett sådant julbord är Hamnkrogens. Förutom de traditionella, hemlagade julbordsrätterna serverar Hamnkrogen även en rad exklusiva fisk- och skaldjursanrättningar som känns som själva kvintessensen av vad det kulinariska västkusten handlar om. Alla som förbokar får dessutom reducerat pris på ett besök i populära isbaren.

Mer info på hittar du på: Hamnkrogen på Liseberg.

Ordenshusen, 6.7 out of 10 based on 3 ratings