Plastikkirurgi i Göteborg, guide & tips

Vad är det för skillnad mellan estetisk och rekonstruktiv Plastikkirurgi?
Estetik handlar om skönhet och utseende varför estetisk plastikkirurgi är synonym med ”skönhetsoperation”, det vill säga ett ingrepp som syftar till att modifiera något i ditt utseende som du inte är nöjd med.

Vanliga ingrepp inom nischen estetisk plastikkirurgi är exempelvis bröstlyft, bröstförstoring, läppförstoring och fettsugning. Att ”rekonstruera” en kroppdel betyder ungefär att ”återuppbygga” den. Detta handlar sålunda om att ingrepp som syftar till att korrigera eller förbättra medfödda eller andra missbildningar.

Ett konkret exempel på rekonstruktiv plastikkirurgi är den typ av ingrepp som görs av Operation Smile där man samlar in pengar för att kunna rekonstruera gomspalter på barn.

Vad finns det för risker?
Alla typer av operation är förenade med risker, men det viktigaste är att du bemödar dig med att leta upp en seriös, professionell och etablerad klinik för plastikkirurgi i Göteborg.

Oavsett om det är ett litet eller stort ingrepp du vill göra ska detta givetvis utföras av en kirurg som kan sin sak. Och det är sedan upp till denna plastikkirurg att göra en riskbedömning av ingreppen med utgångspunkt i dina fysiska och mentala förutsättningar. Varje plastikoperation föregås alltid av en eller flera konsultationer, där du och kirurgen, ibland tillsammans med andra specialister, diskuterar förutsättningar av operationen, men också vilket resultat du kan förvänta dig.

Hur hittar man rätt klinik?
Eftersom plastikoperation inte tillhör de mest vanliga ingreppen kan det vara svårt att få ”personliga” rekommendationer från exempelvis någon i familjen eller en vän. Så det enklaste är att börja söka på nätet och därifrån skapa en lista på potentiella kandidater.

  • Vi har exempelvis hört många positiva omdömen om Art Clinic i Johanneberg (har även en ny filial på Drottningtorget) som utför det mest inom plastikkirurgi, det vill säga både estetisk och rekonstruktiv.
  • Vi kan också tipsa om att kika in på Stureplanskliniken och Gpc.nu där GPC är en förkortning på Göteborgs plastikkirurgiska center.