Sjömagasinet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.7/10 (6 votes cast)

sjomag

Citatet

Mat och vin i kombination är min passion. Efter många års kreativ matlagning är måltidens helhet min filosofi. Det tar jag nu med mig till Sjömagasinet, och serverar välkomponerade rätter med utvalda viner därtill. Allt för en fulländad smakupplevelse. Vid min sida har jag Gustav Trägårdh, Årets kock 2010. Tillsammans ger vi dig klassisk och innovativ mat, baserad på fisk och skaldjur, i en unik och inspirerande miljö.

Hemsida: www.sjomagasinet.se
Adress: Adolf Edelsvärds gata 5, Göteborg
Telefon: 031-7755920
Mejl: info@sjomagasinet.se

Hamnskorgens (Liseberg) Västkustinspirerade Julmat

Vi har tidigare talat om ”traditionella julbord” i generella termer, men vad som brukar stå på bordet i juletider beror förstås inte bara på vilket land man kommer ifrån, utan också från vilken del av landet. Och eftersom denna webbplats är tillägnad västkustens största stad, ska vi i konsekvensen namn också rekommendera julbord i Göteborg med lite extra ”västkust” bland ingredienserna.

Ett sådant julbord är Hamnkrogens. Förutom de traditionella, hemlagade julbordsrätterna serverar Hamnkrogen även en rad exklusiva fisk- och skaldjursanrättningar som känns som själva kvintessensen av vad det kulinariska västkusten handlar om. Alla som förbokar får dessutom reducerat pris på ett besök i populära isbaren.

Mer info på hittar du på: Hamnkrogen på Liseberg.

Golden Days – opretantiöst och vällagat

Golden Days är en institution i Göteborg för alla ölälskare, men det ska också understrykas att denna charmiga pub serverar härlig klassisk julmat med lite extra fokus på sill som passar miljön (sherrysillen är riktigt najs!).

Detta är därtill en julbord som skalat bort allt pretantiöst överflöd och som följaktligen lagt fokus på allt det goda på julbordet.

Läs mer om: Golden Days

Sjömagasinet, 6.7 out of 10 based on 6 ratings